Først og fremmest – Hvad er LinkedIn?
LinkedIn er en erhvervsorienteret social netværksplatform, der er ejet af Microsoft. LinkedIn har her i slutningen af 2020 over 700 mio. brugere på verdensplan, hvoraf ca. 2.6 mio. af dem er danskere.
Det gør også LinkedIn til et utrolig attraktiv sted at være som erhvervsdrivende, hvad end man er en virksomhed der ønsker at rekruttere nye ansatte, eller man er i den anden ende og er jobsøgende. Men hvordan får man så lige succes med LinkedIn? – Det er et rigtigt godt spørgsmål, hvilket jeg vil gøre mit bedste for at besvare, på en så simpel måde som muligt.
Hvis man søger efter et marketingsjob i Danmark på LinkedIn kommer der over 1.000 resultater frem, bl.a. fra prominente virksomheder som Chanel, Bestseller, Walt Disney, Pandora, Lego, Dior, Facebook, Adidas og Microsoft. Og det er blot en lille del af de kendte virksomheder der søger specialiseret arbejdskraft derinde. Der er dog også rigtigt mange mindre virksomheder og private personer på LinkedIn i Danmark, og der er derfor ingen undskyldning for ikke at “springe ud i det”.
LinkedIn kan også være en god måde, at finde og “connecte” med andre erhvervsdrivende, og generelt skabe mere awareness om dig selv og din virksomhed. Det er også en utrolig nem og effektiv måde, at finde dine “konkolleager” på, og blive inspireret af hvad de gør for at få succes for deres virksomhed – og hvordan du så selv kan tage inspiration fra dette, og implementere det i din egen drift.
Sådan får din virksomhed succes med LinkedIn
Man kan groft sagt dele eksponeringen på LinkedIn op i to kategorier:
- Gratis eksponering
- Betalt eksponering
Den gratis eksponering fåes ved, at være engageret i platformen, uploade spændende content og “oprette forbindelse” til de andre brugere på siden. Det er dog lettere sagt end gjort, men der findes dog en lang række tiltag du kan implementere for, at have de bedste forudsætninger for at få succes på LinkedIn. Du kan eksempelvist planlægge dit indhold i forvejen (det kan med fordel gøres på alle dine sociale medier), og generelt set sørge for at holde dit indhold autentisk og interessant – det skal være noget som skaber værdi for dem der følger dig. værdiskabende for de andre brugere på LinkedIn.
Derudover er det også vigtigt, at du husker at engagere dig i andre LinkedIn-brugeres indhold – Fx. kan du synes godt om opslag, og kommentere andre folks opslag – husk dog at hold det positivt, da du ingen vegne kommer med negativitet – det gælder alle faktisk i alle henseenderender, specielt når du repræsentere din virksomhed.
Den betalte eksponering fåes enten ved, at betale for at reklamere på deres platform. LinkedIn har dog også deres abonnements løsninger hvor, at man betaler en fast månedlig ydelse for at få adgang til specielle funktioner. Deres abonnementer hedder i øjeblikket “Career”, “Business”, “Sales” og “Rekruttering”. Det er dog ikke for alle, at det giver mening at postere penge i LinkedIns abonnementer, og man kommer rigtigt langt med gratis versionen af LinkedIn. Det kan læse mere om LinkedIn her: https://dk.linkedin.com/