EmilJespersen.dk

Overholder dit cookie banner Persondataforordningen? (GDPR)

Overholder dit cookie banner Persondataforordningen? (GDPR)

Ekspert indenfor webdesign og markedsføring, og har i løbet af de sidste par år hjulpet utallige virksomheder med at styrke deres digitale tilstedeværelse igennem skræddersyede løsninger indenfor webdesign, online markedsføring og søgemaskineoptimering 

Overholder dit cookie banner loven?

Jeg ser desværre oftere og oftere hjemmesider der ikke har et cookie banner – eller har et cookie banner der er i uoverensstemmelse med Persondataforordningen (GDPR).

Datatilsynet offentliggjorde tilbage i februar 2020 fornyede retningslinjer for behandling af persondata gældende for alle hjemmesider i Danmark.

Din hjemmeside og dit cookie banner skal blandt andet give den besøgende mulighed for at give samtykke på frivillig basis. Det er altså i strid med Persondataforordningen kun, at give de besøgende mulighed for at trykke “Accepter/Ok”. Derudover skal du også give de besøgende mulighed for at tilvælge/fravælge specifikke cookies. Afslutningsvist skal du også oplyse de besøgende om præcist hvilke cookies der benyttes på din hjemmeside, og hvorfor.

Personligt bruger jeg selv Cookiebot på min egen hjemmeside, og til alle mine kunder, da de har en gratis løsning hvori man nemt kan opsætte et responsivt cookie banner på ens hjemmeside. Der findes selvfølgeligt nogle andre gratis- og betalte løsninger på markedet, men efter min mening er Cookiebot lige nu den bedste løsning.